Agility

AZ EDZÉSEK IDŐPONTJA (link)

Kontakt

A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének Szövetsége támogatásával 2019 októberétől ingyenes, agility edzéslehetőséget biztosítunk magyar kutyafajták részére. Az edzések két helyszínen zajlanak: Csepelen az Orion csarnokban, valamint az észak-magyarországi Cserépváralján (Csordásvölgyben). Az edzéseket a Magyar Kutyafajták Agility Csapatának vezetője, a többszörös magyar bajnok és válogatott Kovács Ágnes tartja. Agility FB-csoportunknak közel 100 magyarfajtás tagja van, jelentős részük többkutyás; az edzéseink jelenleg 59 kutya aktív részvételével folynak.
Az edzéseken részt vehet képzettségtől függetlenül bárki magyar fajtájú kutyájával (magyar pásztor- és vadászkutyafajták egyaránt), a részvételnek nem feltétele a törzskönyv, de a MEOESZ szövetségi tagság igen.
Az edzéseken való részvétel ingyenes, de célja, hogy minél több helyen és minél nagyobb közönség előtt mutathassuk meg a magyar kutyafajták ügyességét az agility sportban. Ezért az edzéseken való részvétellel a tagok vállalják, hogy évente minimum 3 alkalommal részt vesznek agility bemutatókon.
Bejelentkezés és további információ Facebook-csoportunkban: a baloldali "Agility Facebook csoport" fülre kattintva.
Az edzések időpontjait a fenti linkre kattintva tekintheti meg.
Térképek: Orion Par​k, Csepel; Csordásvölgy

Részlet az Orion Agility Csarnok Házirendjéből:

  • A műfű tisztaságára kérjük fokozott mértékben figyeljetek. A pályán tiszta talpú váltócipő használata évszaktól függetlenül kötelező.
  • Balesetek és sérülések (vizes zónás akadályok, vízes és emiatt csúszós kúszók) elkerülése érdekében a kutyák csak száraz, tiszta bundával mehetnek a pályára. A csarnokban rendelkezésre áll kutyatörölköző, sáros, esős vagy havas időben kérjük a kutyákat megtörölni.
  • A műfű és az akadálypark védelme érdekében a csarnok területén történt jelölés, pisilés, piszkítás 1.500 Ft büntetés megfizetésére kötelezi a kutya gazdáját. 
  • Tüzelő szukák a csarnokot kizárólag tüzelőbugyiban látogathatják, ennek viselése a csarnok egész területén kötelező.
  • A csarnok egy ipari telepen található, ahol rajtunk kívül több cég is tartózkodik. A többi, nem kutyás bérlőt tiszteletben tartva a kutyák a telepen lehetőség szerint pórázon közlekedjenek (kivétel ez alól a csarnok előtti rész). A kinti (bejárat mellett jobbra) található füves területeken a kutyusok – a gazda kontrollja mellett – szabadon sétáltathatók.
  • Kérjük, a telep teljes (!) területén szedjétek össze a kutyaürüléket, beleértve a kinti füves területeket és a csarnok közvetlen környezetét is.
  • A csarnok teljes belső területét kamerarendszer figyeli, az ott tartózkodó személyekről, ott történt eseményekről videófelvétel készül.
  • A csarnok használatával mindenki elfogadja az Orion Csarnok Házirendjét.

 

Kapcsolat

Magyar Pásztorkutyák Világszövetsége
1194 Budapest, Hofherr Albert u. 42.
1701 Budapest, Pf. 12.
T:
E: pasztorkutya@kennelclub.hu
Online agility nevezés
Agility Facebook csoport

Magyar Pásztorkutyák Világszövetsége

Magyar Pásztorkutyák Világszövetsége / World Association of the Hungarian Pastoral Breeds